Termékek


Kézi csempevágók karbantartása

RUBI KÉZI CSEMPEVÁGÓK KARBANTARTÁSA

Mint minden eszköznek, a RUBI kézi csempevágóknak is szükségük van időnként karbantartásra.

Nézzük a legfontosabb tippeket és trükköket, hogy a csempevágója maximálisan tartós legyen és tökéletesen működjön minden vágásnál.

A kézi csempevágók karbantartása rendkívül fontos nemcsak a minőségi vágás, hanem a hosszú élettartam miatt is, továbbá a csempevágók élettartama függ a szállítás módjától is.

A RUBI kézi csempevágók egyik nagy előnye, hogy nem igényelnek kenést, még a csapágyas változatok sem (TS, TR, TX, TZ). Fontos, hogy tudjuk, zsírozni soha nem szabad ezeket a csempevágókat. 

A vágás során keletkező finom por azonban károsíthatja a szerkezetet. Erre fejlesztette ki a RUBI a speciális karbantartó olajat, melyből elég egy pár csepp, hogy megóvjuk csempevágónkat és biztosítsuk az akadálymentes működést.

A vezetők többszöri átmozgatása megkönnyíti az olaj eloszlását, ezzel biztosítva a tökéletes kenést.

A legfontosabb lépés azonban csak most következik. A kenés után fennmaradó olajat maradéktalanul fel kell itatni a készlethez tartozó pamut kendővel, ugyanis sokkal nagyobb baj történik, ha beolajozva hagyjuk megszáradni a csempevágót, mintha el sem kezdtük volna a karbantartást. Mivel szennyeződések, melyek az olaj hatására oldott állapotba kerültek a következő használatnál a nagyobb súrlódás miatt lerövidítik a csempevágó élettartamát.

Lehetőség szerint hetente egyszer végezzük el a karbantartást.

Csak a RUBI karbantartó olajat használhatom?

Igazság szerint nem. Viszont ez a keverék kifejezetten a kézi csempevágókhoz lett kifejlesztve.

A hozzá legközelebb álló olaj a varrógépeknél használt kis sűrűségű olaj, ezek használata is megengedett, azonban nem javasoljuk zsírok, vazelin és más kenőanyagok (pl: WD40) alkalmazását.

A kézi csempevágók hosszú élettartamának biztosításához a másik legfontosabb szempont a megfelelő szállítás.

A professzionális kézi csempevágókhoz tartozék vagy megvásárolható a speciális szállító doboz, táska vagy koffer. Ezek elengedhetetlenek, hogy a csempevágót biztonságosan, megfelelő körülmények között tudjuk szállítani.

Ezek az eszközök megfelelő helyet biztosítanak a különböző kiegészítők elhelyezésére, mint például a csempevágó kerekek.

A különböző rekeszekben praktikusan és sérülésmentesen tudjuk tárolni és szállítani a tartozékokat, ami szintén fontos a tökéletes vágáshoz és a hosszú élettartam megőrzéséhez.

A karbantartó olajat a csempevágó kerekek tisztításánál is használhatjuk, hiszen itt is ugyanolyan fontos a megfelelő ápolás.

Összegezve:

A karbantartó olaj gondos használatával és a megfelelő szállító eszköz megválasztásával sokáig megóvhatjuk eszközeink épségét!