Termékek


Egy kis RUBI történelem...

Ön is elgondolkodott rajta, hogy kedvenc burkoló szerszámainak milyen múltja van?

Most megismerkedhet a RUBI  történetével és megtudhatja, mikor készültek a legfontosabb csempevágó típusok első darabjai.

A RUBI kézi csempevágók története 1951-ben indult, amikor a fiatal Joan Boada a szabadalmi hivatalban beadta egy új szerszám feltalálására irányuló kérelmét, ez pedig a RUBI kézi csempevágó volt.

Miután 1953-ban megnyerte vele a Gold Medal díjat, testvérével Antonival ezen új eszközök fejlesztésére és gyártására összpontosítottak.

Az 1960-as években kifejlesztették és csempevágóikba is beépítették az ütközésvédőt.

A nagy keresletre és piaci igényekre tekintettel csatlakozott harmadik partnerként Miquel Escayol a Boada testvérekhez, ezzel megalakult a ma is működő Germans Boada nevű cég.

Az 1970-es években folyamatos növekedés és innovációk jellemezték a céget, megalkották az első mechanikus törőszerkezetet, s vele együtt a TS csempevágókat. Ezzel az újítással a TS gépek lettek világszerte a legkedveltebb csempevágók.

A porcelán burkolólapok megjelenésével az 1980-as években a RUBI megújította csempevágóit, melyek sokkal inkább igazodtak a piaci igényekhez.

Az 1990-es években a RUBI Európa szerte terjeszkedésnek indult, Portugália, Olaszország és Franciaország felé nyitottak leányvállalatokat.

Az új évezredben a Germans Boada növekedése szinte megállíthatatlan, a felmerülő igényeknek megfelelő, korszerű burkoló eszközök gyártása folytatódik és soha nem látott szintre emelkedett.

A legújabb technológiák alkalmazásával készítik csempevágóikat, szerszámaikat.

A 2007-2012-ig tartó válságban a RUBI fejlődése nem állt meg, folytatták a munkát és a fejlesztéseket.

2013-ban a nagyközönség is megismerhette legújabb fejlesztéseiket, a Slim System kerlitvágót, 2017-ben pedig a TZ kézi csempevágót és a Zero dust technológiával készült vizesvágó gépeiket.

A RUBI természetesen sokat köszönhet a kiváló szakembereknek, akik a RUBI eszközöket választják és észrevételeikkel segítik a Germans Boada munkáját.

Tekintse meg az alábbi infografikán a RUBI legfontosabb mérföldköveit.